-For oss i Ingeborg-nettverket er nye partnere som å få en gave! Vi gleder oss til å bli bedre kjent og håper vi kan få til et godt samarbeid til det beste for begge parter, forteller Eli H. Heyerdahl Eide, grunnlegger og leder av Ingeborg-nettverket, her avbildet med -Bjørn-Morten Bordvig i Faluplast Norge.  Foto: Rørentreprenørene Norge
Sist oppdatert: 21-03-2024 Tekst: Norsk Byggebransje, strategisk partner

Faluplast ny sølvpartner til Ingeborg-nettverket

- Faluplast er leverandøren som har alt vi trenger og løser de fleste problemer får jeg ofte høre.

- Det stemmer nok, for Faluplast-produkter tror jeg alle i bransjen kjenner til. Det er fint å se at de er blitt mer synlige i rørbransjen med sine friske farger og spesielt hyggelig at de ser potensialet, og mulighetene ved å være Ingeborg partner. 

- Bjørn-Morten Bordvig kjenner jeg fra mange år tilbake da jeg hadde en annen rolle og en ting er sikkert, han lever, og ånder for rørbransjen. 

- For oss i Ingeborg-nettverket er nye partnere som å få en gave

- Vi gleder oss til å bli bedre kjent og håper vi kan få til et godt samarbeid til det beste for begge parter, forteller Eli H. Heyerdahl Eide, grunnlegger og leder av Ingeborg-nettverket.

Bjørn-Morten Bordvig er en velkjent mann i rørbransjen. 1. september -23 startet han i Faluplast Norge før han tok over ansvaret i Norge en måned senere.

- Jeg fikk fire uker sammen med Bengt Pettersen før han gikk over i pensjonistenes rekker. De ukene brukte vi på signingsreise rundt om i landet, ler han hjertelig.

- Jeg er utdannet rørlegger med både mesterbrev og teknisk fagskole, så jeg kjenner bransjen og kundene godt. I bagasjen har jeg også en fortid som lærer på rørfag og jobb på opplæringskontoret i Drammen.

- Nye mennesker, muligheter og utfordringer trigger meg. Jeg liker ikke å gå i samme fotspor hele tiden så denne jobben passer meg som hånd i hanske.

- Man blir aldri utlært og ønske om å utvikle min egen kompetanse gjør at jeg for tiden er i innspurten av KEM utdanningen.

- Som person er jeg nysgjerrig og ser alltid etter nye muligheter. Derfor var det helt naturlig å ta kontakt med Ingeborg-nettverket når jeg fikk ansvaret for å bygge opp Faluplast tilstedeværelse i Norge.

- Det arbeidet Ingeborg-nettverket gjør er superviktig! Dere har bidratt til at bransjen og næringen har åpnet opp, i dag synes alle det er fantastisk med bedre kjønnsbalanse, sier -Bjørn-Morten Bordvig. Foto: Rørentreprenørene Norge

Bredere mangfold er bra for arbeidsmiljø, dialog og synspunkter

- Jeg har fulgt Ingeborg-nettverket lenge og ser utelukkende fordeler med at dere har satt fokus på kvinner i bransjen. Det trenger vi veldig mye mer av.

- Når jeg startet i bransjen var det kanskje noe tyngre arbeid, mens vi i dag har lettere produkter og større bredde i faget.

- Det er morsomt å se at interessen er økende for rørfag, spesielt blant damene.

- Personlig har jeg aldri opplevd å ha kvinnelige kolleger som rørlegger. Det savnet jeg. Bredere mangfold er bra både med tanke på arbeidsmiljø, dialog og synspunkter.

- Bak alle rørleggere står det sterke damer som bestemmer mer enn mange tror, smiler han.

- Kvinner er generelt flinkere til å se helheten, å se ting ferdig i detalj enn mange av sine mannlige kolleger.

- Jeg må si som min tidligere leder i VB gruppen, Øystein Kjeldsen: Det er kompetansen vi lever av, ikke duppeditter.

Ingeborg-nettverket sett utenfra

- Det var sikkert ikke lett å starte opp nettverket. Eli H. Heyerdahl Eide er en foregangskvinne og har virkelig brøytet ny mark.

- Det arbeidet Ingeborg-nettverket gjør er superviktig! Dere har bidratt til at bransjen og næringen har åpnet opp, i dag synes alle det er fantastisk med bedre kjønnsbalanse.

- På fabrikken vår i Sverige har vi 30 ansatte, hvorav 10 er damer. På salgssiden har vi fem selgere i Sverige, tre i Finland og meg selv i Norge.

Følg oss på LinkedIn

Hva sa svenskene da du tok initiativet til at Faluplast skulle bli partner med Ingeborg- nettverket?

- De likte ideen godt. Jeg har vist frem nettverkets nettside, forklart hva dere står for og hvor viktig det er at vi støtter opp om arbeidet dere gjør.

- Alt Ingeborg-nettverket står for, innsatsen dere legger ned for mangfold og likestilling inspirerer. Dere er fremoverlente, utfordrer ledere og gjør det enkelt for kvinner å ta kontakt slik at de får et støtteapparat i en mannsdominert bransje.

- Jeg liker måten nettverket jobber på og har lenge ønsket at bedriften jeg jobber i skal bidra til å støtte arbeidet Ingeborg-nettverket gjør. Nå har jeg muligheten til å bestemme det selv og derfor tok jeg raskt kontakt.

Har dere planer for hva dere ønsker å gjennomføre med nettverket kommende året?

- Selvsagt, vi har flere ideer og tenker det er naturlig å starte med noe spennende til påske.

- Så ser vi frem til VVS dagene i høst, hvor både vi og nettverket stiller ut. Detaljer kommer vi tilbake til.

- Faluplast forholder oss til noe nedgang i alle land utenom Norge, opp- og nedgang er en naturlig del av byggenæringen.

- Det er nå det er viktig å være fremoverlent og satse! Produktene våre er veldig, veldig godt likt og vi er kjent for å være en problemløser i markedet.

- Vi har hatt produksjon i Dalarna siden 1960 og vokst oss ut av lokaler flere ganger siden den gang.

- Derfor ble det investert 80 millioner i en ny fabrikk som vi flyttet inn i ved årsskiftet. Dermed kunne vi nok en gang øke kapasiteten.

- Deler av produksjon går døgnet rundt og vi leverer 98% av alle ordrene til avtalt tid.

- Flere av våre kunder tar kontakt når de står fast og trenger hjelp for å komme videre. Det er gøy å vite at vi kan hjelpe med store partier på kort varsel.

- Vi har ambisjoner, ser lyst på fremtiden og gleder oss til å støtte det viktige arbeidet Ingeborg- nettverket gjør.

- Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med nettverket og de andre partnerne, avslutter Bordvig.

- Faluplast designer, produserer og selger VVS-produkter som letter og rasjonaliserer arbeidet til rørmontører og løser problemer. Vår historie i VVS-bransjen begynte på midten av 60-tallet med den første vannlåsen i plast https://faluplast.se/